16 Mar 2012

Okurum ben hep. Neredeyse kendimi bildim bileli. Sadece kitapları değil her şeyi. Her zaman başucumda bir kitap dursun, ben uyumadan onun sayfalarını okşayayım, oda gece boyunca başımda nöbet tutsun isterim. Hiç olmazsa günde birkaç sayfa çevirmeye çalışırım.
Bundan sonra okuduklarımı yazmayı denemek istedim, belki bende okunur,okuduklarıma da böyle dokunurum dedim.
"Duyguların Rengi - Kathryn Stockett " son bitirdiğim kitap. Uluslararası Bestseller listesinde gördüğüm bu kitabın kapağı çekti önce dikkatimi. Şöyle bir karıştırdım ve dili hoşuma gitti.İnsan bazen hiç birşey düşünmeden müziğini açıp, çayını yudumlayıp hafif bir şeyler okumak istiyor. Zaman ve mekandan kopmak, dili sade bir yaşamın içine düşmek, biraz merak edip sayfaları hızla çevirmek... İşte bu kitap böyle zamanların harcı. Dışarıda lapa lapa kar yağarken, ben sıcacık evimde koltuğuma gömülüp bu hikayeye odaklandım.
"Duyguların Rengi" bizden çok uzak bir kültürün ürünü aslında. Beyaz ailelerin siyahi yardımcıları arasındaki gergin, ırkçı yaklaşımı konu alan güzel kurgulanmış bir roman.Size çok şey katar mı derseniz, pek sanmam. Sadece o kültür ve yaşam tarzı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.Ama illa bir şeyler öğrenmek için okunmaz ki kitaplar :)Kafa dinlemek istiyorsanız insan böyle kitaplara ihtiyaç duyuyor bazen.
Yeni hayatları bir kitabın kapağıyla aralamanız dileğiyle...
                                                         
                                                      -o0oelifo0o-

8 yorum:

  1. elif sana aynen katılıyorum. Kitabım yanı başımda dursun, hele sabah erken uyanınca bir kaç sayfa okumayı çok severim. Vaktim olsa hep okusam. Ben bu kitabın filmini izledim, çok güzeldi. Ama kitabını da okurum artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracım filmini beğendiysen kitabı zevkle okuyacağına eminim, sende okumayı sevdiğine gore filmi olan kitapların her zaman filmlerden daha zevkli olduğunu biliyorsundur:)

      Sil
  2. Tanıtımınızdan sonra merak ettim kitabı , paylaşımınız için teşekkürler ...

    YanıtlaSil
  3. Rica ederim, keyifle okumanız dileğiyle. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Elif...Ben de çok okumaya çalışanlardanım.http://sevdadanyazilar.blogspot.com/2012/03/okuma-odasi.html burda bir yazımda okuduklarımı paylaşmıştım.Bu arada takipçin oldum.Bana da beklerim..Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba sevda. Ben bir süredir takipçinim sende hosgeldin:)

    YanıtlaSil
  6. ne guzel...kitap okumayı, kitapçılarda rafların arasında kaybolmayı ne çok severim...Ama artık okuyamıyorum ve cok ozluyorum,,

    bu bloguda severek takıp edecegım bir blogger annesi olarak..

    bende beklerim
    mugeninlistesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Günde sadece bir sayfa çevirmek bile giderecektir özlemini bence:) hosgeldin, bende takipteyim :))

    YanıtlaSil

sen de bir ses verir misin?