Sizde benim gibi ağızda dağılan şekerli kurabiyeleri ve tarçını seviyorsanız bu kurabiyeyi mutlaka denemelisiniz. Ben ilk denememde fırında fazla tuttuğum icin istediğim gibi olmadı. Bu kez fırına atmadan önce 20dk buzdolabında beklettim ve fırından üzerleri kızarmadan hatta dokunduğunuzda içi biraz yumuşak olacak şekilde çıkardım.Hafif hafif çatlar görüntüsü olduğunda, üzerinin piştiğini düşündüğünüzde tereddüt etmeden fırını kapatabilirsiniz.Ardından sıcak sıcak eliniz yanarak pudra şekeri ve tarçını karıştırdığınız geniş bir kapta kurabiyelerinizin etrafını bu karışıma bulayın ve servis tabağına alıp soğumasını bekleyin.Eee simdi gelelim ölçülere
2 buçuk su bardağı nişasta
1yumurta
1 pakt yumuşak margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1pkt kabartma tozu
1pkt vanilya
2corba kasığı seker
Aldığı kadar un( hamur kulak memesinden oldukça sert olacak şekil vermeniz icin.Zor yapışır durumda oluyor ümitsizliğe kapılmayın ;))
Hamuru parçalar halinde rulo yapıp üzerine bastirip ,uzun bir dikdörtgen yapıyor ve ardından bıçakla yan yan kesiyoruz. Soguk fırına atıp 180 derecede pişiriyoruz. Bukadarcık :) afiyetle...
Güzel bir tarif.Mutlaka deneyeceğim...
YanıtlaSilPişman olmayacağını garanti ederim:)
Silçook güzel görünüyoo bu kurabiyeler..
YanıtlaSilBen gibi kurabiye canavarına bu yapılırmı :)
canım çekti şimdi :)
ellerine sağlık arkdşım tarif uygulanabilir güzele benziyo yazıcam tarif defterime iznin olursa..
Tşk ederim post için ..
Güzel faydalı bi post olmuşş..
Tekrardan ellerine sağlık..
Öptüm kocaman.
İzlemedeyim..
;)
İzin ne demek? Mutlu olurum. Öperim cok. Sevgiler :)
Silellerine sağlık canım banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilKoşarak geliyorum, cay isterim ama:))
YanıtlaSil